Plommonspäckad fläskkarré
6 person(er) Ingredienser
1,5 kg | benfri fläskkarré |
---|---|
12 st | kärnfria plommon |
salt och peppar | |
1 tsk | malen ingefära |
6 st | små äpplen |
Sås:
7 dl | sky plus |
---|---|
0,5 dl | vatten |
1 st | köttbuljongtärning |
3 msk | vetemjöl |
2 dl | matlagningsgrädde |
Tillagning
Hederlig och gammaldags mat. Gör gärna lite extra. Den är nästan ännu godare dagen efter/ Monika Ahlberg
1. Skär små snitt, cirka 1 1/2-2 cm djupa lite här och var över karrén. Halvera plommonen och stoppa in dem i hålen. Salta, peppra och strö över ingefäran.
2. Stick in en termometer i den jockaste delen av karrén. Lägg en i en ugnsfast form och sätt n den i nedre delen av ugnen på 175 grader. Stek tills termometern visar 83-85 grader. Det tar cirka 1 1/2-2 timmar. Låt äpplena steka med den sista halvtimmen. Skär ett kryss i dem och lägg dem runt steken.
3. Ta ut steken och låt den vila i cirka 10 minuter. Linda eventuellt in den lätt i foliepapper.
4.Vispa ur formen med vattnet och mät upp skyn. Lägg den i en kastrull. Tillsätt en buljongtärning och låt koka upp under vispning. Rör ut mjölet i lite vatten. Vispa ner redningen och låt koka i 2-3 minuter. Tillsätt grädden
och smaka av med salt och peppar.
5. Skär steken i skivor och servera med sås, potatis, äpplen och äppelmos, gelé och inlagd gurka.
2. Stick in en termometer i den jockaste delen av karrén. Lägg en i en ugnsfast form och sätt n den i nedre delen av ugnen på 175 grader. Stek tills termometern visar 83-85 grader. Det tar cirka 1 1/2-2 timmar. Låt äpplena steka med den sista halvtimmen. Skär ett kryss i dem och lägg dem runt steken.
3. Ta ut steken och låt den vila i cirka 10 minuter. Linda eventuellt in den lätt i foliepapper.
4.Vispa ur formen med vattnet och mät upp skyn. Lägg den i en kastrull. Tillsätt en buljongtärning och låt koka upp under vispning. Rör ut mjölet i lite vatten. Vispa ner redningen och låt koka i 2-3 minuter. Tillsätt grädden
och smaka av med salt och peppar.
5. Skär steken i skivor och servera med sås, potatis, äpplen och äppelmos, gelé och inlagd gurka.
Nessun commento:
Posta un commento